Tuesday, December 05, 2006

Matilda, kengur bokser

"Poštovani čitatelji prenosimo vam deo uzavrele atmosfere sa Organizmovog radnog mesta! Izgleda da se kruženje i oklevanje iz prve runde završilo i da će bokseri kluba "Timski rad" dobiti ozbiljne batine od borca iz kluba "Maverik"! Valjda su do sada shvatili da "Maverik" igra prljavo i da ne preže od udaraca ispod pasa i vučenja za nos i uši kad sudija ne gleda! Ostavite manire i borite se kao muškarci i žene, "Timski rade"! Pravila boksa se upravo menjaju u ovoj odlučujućoj borbi, finalu finaletovog FINALAAAA! "

DING-DING!

II runda

Nas 3 kolega sedimo za stolom i pričamo o novoj akciji. Opušteno ćaskamo, jer je Maverik veliki zajebant i šarmer, pa mu šega-sas-kolega nije strana. Dapače, to mu je omiljeni modus operandi! I tako to traje, smejemo se neko vreme, pa budemo ozbiljni, jer ne razumemo neke stvari koje je predložio, na to on demonstrativno ustaje od stola i odlazi kod direktora. Da se žali i da ne radi sa nama.

DING-DING!

III runda

Direktor drži sastanak sa nama, da nas pomiri. Neke reči su spomenute. Direktor ustaje od stola i odlazi na drugi sastanak, nama napominje da se nada da će nas zateći za stolom u toplom, prijateljskom, opraštajućem, kolegijalnom razgovoru i kad se vrati za 10 minuta. No such luck. Drugi kolega Timski 1 demonstrativno ustaje od stola i odlazi. I ja ustajem i odlazim. Odlazimo da ručamo. Prvo jedi, onda se svađaj.

DING-DING!

IV runda

Kod direktora, nas 3 kolega se mirimo. Maverik prepoznaje situaciju kao "3 protiv jednog". Timski 1 pokušava da mu se obrati RACIJOnalno, pošto Maverik zaziva Racio koji nije prepoznao u našem prvom sastanku, a kojeg je on vatreni zagovornik, kao i svog VOĐSTVA i premoći u podeli dužnosti. Btw, Maverik koristi radikalsku retoriku.
(to je kada uzmete jednu reč izvan konteksta, uperite reflektor na nju, i krenete u svoju priču, ignorišući razumno postavljeno pitanje, da bi svi zaboravili isto, što i urade. Možemo ga krstiti i sofizmom, jer me cela situacija podsetila na stare Grke, a ovaj lik može komotno da primi parče stenčuge u usta i da dalje laprda. I brisanje tragova granjem koje prikačite na konjev rep ili zapregu ili sanke). Elem, radikalska retorika u današnjoj Srbiji ima istu moć kao "The Voice" u "Dini, peščanoj planeti" ili "The Force, Luke". Use The Voice ili The Force, i pokaži šabanima kako su glupi.
Ne mogu da prate flusheve i trilinge i acove od neproverenih a dobro zvečećih činjenica!
Maverik tvrdi da je sve nastalo jer smo ga (Timski 1 i Timski 2) minirali. Šta god to značilo. Pretpostavljam da je... dovodili u pitanje njegovo neprikosnoveno mišljenje.
Timski 2, tj. ja! pokušava da objasni Maveriku šta nije dobro, al dobija subsonične poluglasne upadice istog. I pizdi.
Timski 1 prelazi na drugi stupanj komunikacije "Dobro, ti si bezobrazan...".
Ne dobija odgovor. Maverik dobija zadatak da napiše zadatak.

DING-DING!

V runda

Sastanak. Pričamo o onome što je Maverik napisao. Direktor odlazi, a Maverik komentariše da je Timski 2 svojim body languageom nedvosmisleno pokazao da ne želi da sarađuje. A ja sedim zavaljena sa prekrštenim rukama na prsima (akimbo) jer mi je jasno da možemo do sutra da sastančimo i da od projekta ništa neće biti. A i ne mogu da verujem u glupost situacije. I tu ja popizdim. Demonstrativno ustajem od stola i odlazim, al ne da se ne zaustavim i da verbalno objasnim Maveriku - mani me tih mambo jumbo new age nlp i valera u oblačenju sranja! i da mu bacim odštampanih 5 strana u lice, krajnje agresivno i teatralno.
Odlazim za svoj sto, svoju ponjavicu, ipak do direktora gde se derem da je on bezobrazan i da neću da radim sa njim!

Direktor me vraća u ring, tj. za sto. Samo nas tri. Direktor, Maverik i Timski 2.
U napadu blagoglagoljivosti, naređujem mu da ćuti, svojom nadrkanošću nasmejavam direktora 3 puta (što nije dobar znak) i obećavam da će sve biti ok sutra. Sve ću da zaboravim i da sarađujem.


Rezultat, pitate?
Izgubili smo odavno.

8 comments:

lenka said...

zashto ti konachno ne izdash neki boookleticc?

etotako said...

i kazu da se boks kao disciplina ne moze unaprediti...

organizam said...

Hm... da vidim... zato što ne znam šta bih pisala i nemam vremena da pišem lepo? Lektori, korektori, profesori srpskog i izdavači bi se naradili...

Boxing Helena.

Anonymous said...

o uzasa ..
izdrzi. "no pain" shto bi reckao rocky :)

Anonymous said...

Neprocjenjivo. Post kao takav mislim, a inace bi reko opusti se i ne nerviraj, ali to u slucajevima rasprave sa "ja sam uvijek u pravu i postat cu jednog dana menedzer/direktor zbog toga nja nja nja" zna zavrsiti motornim piletom (tm) pa necu. Papir je ok ;)

imejl99 said...

taj je najkreativniji verujem. audio olfaktivni performans na usta.

nego, boxing helena? jel to sve bio samo san?

organizam said...

Helena ili biznis boks? Helene se, kao i Matilde, slabo secam, pa ne bih mogla da tvrdim. Umesto boxing, bolje da se zove bonsai Helena. Ovaj biznis se stvarno desio, iako pozelim da sam samo sanjala.

lenka said...

kad bi svi pocheli da ostavljaju razumljive komentare, ja bih se oseccala pametnijom.