Wednesday, February 28, 2007

CSI: Belgrade

- Ko je sledeći vik, dok?

- Samsung, 20 i kusur godina star... pošto se jedna televizorska godina računa kao deset ljudskih, žrtva je imala preko 200 godina... Nema očiglednih znakova nasilne smrti... skoro da uopšte nema razloga da pomislimo da nije umro od starosti...

- Ali?

- Obrati pažnju, prvo - dugme za uklj/isklj ne radi.

- To bi mogla da bude odbrambena povreda. Refleksno, svaki televizor okreće dugme za uklj/isklj prema napadaču!

- Da, ali sudeći po iskrzanosti ivice plastike, dugme je pokvareno pre mnogo vremena. Ovaj televizor je pretrpeo tešku raniju traumu, i preživeo. On je praktično bio invalid.

- A što je ovo?

- Njegov siroti pohabani utikač koji je preuzeo fukciju dugmeta za uklj/isklj. Izgleda da su ga tako uključivali. Čekamo identifikaciju otisaka.

- Ali, zašto su to radili? Čak i ako je bio uključen u struju, mogao je da bude na stand byu, i da nikome ne smeta! Zašto su to radili NA SILU?

- Moguće je da je vlasnika izluđivala inkontinencija televizora. Ako je nekada slučajno nestalo struje u toku dana, kada se vrati, ona je zbog nepostojeće uklj/isklj barijere automatski palila sirotog mališu, pa je bezkanalno šuštao satima...

- Nekim ljudima bi trebalo zabraniti da poseduju televizore.

malo kasnije

- Dok, imamo saspekte u onom TeVe slučaju. Muški i ženski otisci sa utikača. Muški se u slojevima ponavljaju, a ženski su sveži. Muški su okrenuti ka struji a ženski od. To znači da...

- Znači da je muškarac godinama isklj/uklj iz struje. Muškarac ga je ZNAČI isključio zauvek - nehotice, ali to ne umanjuje njegov zločin.

- A žena?

- Jeste našli tragove nasilnog brisanja prašine oko leša?

- Da! Kako ste samo znali!

- Rigor mortis je prošao, znači Samsung je mrtav duže od 24 h... a šta je bilo od bitnih TV emisija na TV-u juče uveče? Repriza dodele Oskara na drugom! I ona je pokušala da ga O ž i v i! Drndala ga je gore dole, otkačinjala od devede plejera i videa i kačila na druge štekere... Ali uzalud.

- Ali Oskari su bili sranje ove godine! Minimum dva glupa filma su dobila zbirno 5 nagrada... i sve je bilo vrlo očekivano, zar ne?

- Naravno. Ali to ne umanjuje tragediju jedne nepotrebne smrti. Njega hapsimo čim se vrati u grad.

- Dok?

- Da?

- A kako će ona da gleda CSI: Las Vegas, New York, Miami, Honolulu, Kinshasa, Cairo, Tashkent, Bangalore i donji Tavankut?!

- Hm...

5 comments:

lenka said...

cracker aka debeli robbie coltraine poruchuje da je ovo daleko najbolja epizoda siesaja ikada, i da bi se mogla ladno ekranizovati.

a donjem tavankutu, bunjevac did it.
etc.

organizam said...

he. fala. fala. sve osobe koje se pojavljuju u ovom kulturno-umetnickom uretku su neizmisljene. Prave i gresne. A i primite k znanju, postovani slusaoci i citaoci (jer TeVe je pokojni) da pusenje i cigare nisu spomenuti u postu al ni malo. A mozda ga je upravo pushenje ubilo!!!! U tom slucaju ce sledeca epizoda biti po uzoru na neku katarzicno-pravnu seriju u kojoj oni advokati preispituju odluke sudova i oslobadjaju nevino optuzene.

Anonymous said...

Nasilno brisanje prasine. Pa jedino se takvo i racuna!

zamisljena scena. dva krivca. svako pored svoje teritorije.
ne cupaj iz zida!
ocu!
ne diraj dugme!
ocu!
diraj dugme!
necu :)

i ode teve.

Emanuelle said...

crko, mukica....

Anonymous said...

This message, is matchless))), it is interesting to me :)