Friday, April 27, 2007

Moskva torta
Vreme pripreme: 2,5 h

Kore:

Katarina Aleksandrovna, moskovski dodž dođoš. Po ruskom pps-u (principijelna, plemenita, skromna). Deli sobu u domu leta gospodnjeg iljadudevetstotinapedesetisedmekodajejučebilo sa još dve devojke. Želi da studira tehnologiju, a vredno i samopregorno radi u fabričkom pogonu.

Ljudimila Jebemliga, -II-, cimerka. Po ruskom ppps-u (pare, partijanje, perspektivna svadba). Najlepša pekarska radnica, a pravi se da studira (da bi ulovila pravog Moskovljanina). Sjajan manipulator.

Treća, -II-, -II-. Po ruskom ps-u (prava sreća je u nalaženju pripadnika svog, radničkog staleža i svetla kreditna budućnost). Stidljiva pripadnica. Simpa paorka.

Fil:

20 godina prijateljstva i samoupravljanja u jednom rezu, 4 muškarca i 4 dece (ovih 8 nenormalno raspoređeno po korama). Mnogo humora i alkohola, parcijalno plakanje. Malo podočnjaka i razočarenja iz samovara. Jedan radnički princ. Jedna filmska tuča. Roštiljanje sa velikim R. Prijateljstvo i ljubav rađaju hepiend i nadu.

Ukrasiti:

Zamišljanjem pink Moskve od pre 30 godina i zamišljenog former presidenta Ronalda Regana prilikom drugog ili trećeg gledanja. Nancy, I tell you, those Russians are wonderful! Let's give them an Academy Award!


Uz ovu poslasticu preporučujemo šampanjac, votku ili makedonsko vino.

Nazdarovlje!


I za kraj...

Pouka koja proizilazi iz naziva torte, a čiji smisao je neočekivan i skriven u poslednjem, trećem satu pripreme, je vrlo primenjiva na sve gradove i sva vremena. Use it well.

7 comments:

etotako said...

Jel mora malo da odstoji, što bi rekle domaćice, DA DIŠE? :)))

NovOrganizam said...

moze, a i ne mora. zavisi od tebe ;)

Anonymous said...

jao boze, toliko mi je lakse.
jebacemo sve zivotine u sumi, obecavam ti! upoznacu te sa charima oposumova i rakuna. a ja se zaljubio, kako on kaze u rakuna. o boze, sumske bajke li...
no, mala moja shnufnudlice, ja se sada pripremam za vencanje. kumstvujem. bicu kuma. sa mladine strane. klasika. zivot je prema meni kuchka. i neka je. bar cu ga savladati. right!? slusam jeb bebi dol. jel vidis sta mi rakun radi. ok, palim da skidam masku sa lica, navlacim lone i cipeliske (kaze mi ortakinja da sam u njima kao jebac! ha), juce kupio barlington charapice, iako su mi pete krvave. necu da mi izgori kesa. necu da budem dugme ili neki deo pozamanterije.
hvala ti na jubavi, jubavi.

NovOrganizam said...

O, kumo, navijamo za tebe! Pusa!

etotako said...

i ja bi da idem u neku svadbu!

etotako said...

I nanovo se zaljubljujem u staru školu plakata, kad god vidim te lude Ruse, Čehe, Poljake. Ili sam možda sentimentalna?

NovOrganizam said...

Ne. To je dobro. Oni su govorili tim jebenim plakatima, nisu lelemudili slaborazumljive manir koncepte.

Svadbe, bice.