Friday, April 06, 2007

Uskršnji lux komplet

uključuje 7 farbi za jaja, nalepnice, kristale, termosakupljajuće folije i parafinsku olovku (uuuuu!). Običnim jezikom, parafinska olovka je voštana bojica.
Jaja će biti divlje bizarno šarena. Lux uputstvo spominje lukovinu, al nije obezbedila kesicu sa tom spec oker bojom, ni listiće peršuna za aplicirati. Naša jaja će pratiti glit glamour svrakasti trend. Biće preintenzivna za gledati u!

Pridružujem se masovnoj migraciji iz glavnog grada. Juče odgledah prilog na erteesu koji je grandiozno predstavio ovu običnu pojavu. Verovatno nije baš bilo mnogo toga za snimati, pa su tete novinarke hučile i bučile ko da stanovništvo beži od najezde ekstraterestrijalaca ili zombija. 'Mnogi naši sugrađani su odlučili da 4 neradna dana iskoriste za putovanja, uglavnom u unutrašnjost Srbije. 2 leta za Egipat su popunjena!'

Medijski javni servis evropske Srbije je i blinkao da 'pravoslavni vernici slave'... gledam taj isključivi kajron i naravno, mislim, kao što se nadam da svi normalni ljudi misle... već kad i pravoslavni i katolički slave na isti dan, to je savršena prilika da pokažeš da si tolerantan uzduž i popreko ove okrnjene teritorije... Moj kajron bi glasio ovako: 'pravoslavni i katolički slave zajedno isti praznik, a čestitamo i komšijama muslimanske, budističke, šintoističke i svih ostalih vera i pozivamo da dođu na kafu i vide naša jaja...'

Sa reči na delo: Odo da farbam. Možda svrate oni fini budisti sa finim tigrovima.

3 comments:

Emanuelle said...

hm, zar si očekivala toleranciju od njih....
a jaja sa lukovinom su najluđa, ja oberem se živo po baštici da bi ih ukrasila:)

organizam said...

Ih, malo uskrsnje tolerancije, a sto ne bi mogloooo...
Inace, znam da puno kukam i jedim se na ovom blogu, al mislim da je to dobro. Skrecem paznju na negativne tendencije u drustvu i dajem konstruktivna resenja!
Budisti nisu svracali. Al ima jos sunke i jaja, ako se predomisle...

Anonymous said...

Kuvana šunka a?

Evo ja se predomislim umesto njih :)