Tuesday, May 15, 2007

Novosti, o, novosti

Saveti za poslovne razgovore koje je mudri Organizam dao (skrol down) su upalili. Bubuljice i cepajući farmerački tur su prava stvar jer rade posao i ostavljaju dobar dojam. Mlada i siromašna. Gladni mladunac. Će da grize i radi i kroz neprimetnu višemesečnu metamorfozu postane prelepa štiklasta biacha.

Regular Elajza Dulitl.

'Džast ju vejt, Henri Higins, džast ju vejt, jol bi sori bat jor tirs vil bi tulejt...'

Elem, od ponedeljka novi poso i verovatno novi zapisi na tu temu.

Još jedna novost je da sam dobila državljanstvo o kojem sam pisala na davnom blogu hr.
Znači, putovnica uskoro. Jupi!

Preživela sam davanje otkaza i Belgrade design week.

Ne sviđa mi se ni Mavija ni Movitva. Ni Tijanić (tata erteesa) ni Hrustanovićka (mama grada) ni njihova ničim izazvana megalomanija na naš račun.

Vrlo sam srećna što ću imati godinu dana razloga sreće.

A najbitnija vest, od svih, je da je Elvira, Zemunka na radu u Subotici preživela delikates sa otrovom za pacove kojim je počastio neki sjajan komšija čak i uz veštu misdijagnozu neke sjajne veterinarke, regular veterinar mengelea, posle čije stručne pomoći naš pas nije mogao da hoda i krvario je više nego što se od otrova krvari.
Puno suza. Očekivanje najgoreg. Kasna prava dijagnoza pravog veterinara. Njena četiri deteta. Šesnaest malih šapa oko nje koja leži. Mirne šapice leže oko mame. Čuvaju je. Tiho, tiho...

Naredno jutro, dvadeset šapa u stampedu po dvorištu i veseli telefonski pozivi u Beograd i Zagreb. Kamenje se kotrlja sa srca. Olakšanje i zahvalnost.

Idem u Suboticu sada.

6 comments:

Emanuelle said...

srećan ti posao i Elvirino ozdravljenje:))) ali nemoj slučajno da se transformišeš!

Anonymous said...

I goooooooooooooool! :)

Anonymous said...

kao prvo, od srca cestitke povodom zaposlenja! i veliki, veliki zagrljaj! : ))) kao drugo, hvala Bogu (ili nekom - necemu drugom) zbog Elvire. : )zvoncica

Anonymous said...

16 roze šapica! :)

lenka said...

elvira rules. a poso, jebo ga ti.
u subotu sam u begeu, javim se.
ljuki

organizam said...

Fala svima, Elvira se full oporavila, a kucici vec imaju vlasnike koji ih cekaju. I trazi se 'kuche vise'. Mi smo, nekako, 'kuca pametnih kuchica'. Razmisljam da sprovedem koridor sirotih malih neudomljenih beges kuchica u dvoriste i predstavim ih kao Elvirinu decu.