Wednesday, May 30, 2007

Priča

"...I tako ja u petak ujutro idem na posao, sedim u dvajsšestici, ona nova, eksperimentalna, ljubičasta - znaš? I stižem na Trg, i ustanem na vrata da izađem i onda, ne znam šta se desilo, vozač je baš lepo stao u stanicu,izravnao je i ja nezgodno stanem na stepenicu i zalepim se na lika ispred!
...I čekam ispred ordinacije sa snimcima sa rentgena i čekićam i pauza im je u pola 4, i prime me u tri i dvajs. I uđem ja i sestra kaže, ostavite torbu ovde, pokaže mi neki čiviluk pored vrata i ja ostavim torbu i cvike za sunce na nju, odem iza paravana i tamo sednem da mi doktor čekira nogu. I tu me oni lepo previju, hm, oće gips ili neće, neće, sad je leto. A iznad paravana je mali prorez i ja vidim kako je neko ušao pa izašao. Vidim samo kosu. To su ti oni likovi što uđu, da nešto pitaju, provere ili tako nešto. I ponovo vidim tu istu kosu kako je ušla, malo se zadržala i izašla.
...I pita me "šta je bilo u torbi?" i ja krenem da nabrajam... naočari, novčanik, mobilni, USB memorija i Ajpod... i ponovim Ajpod još 3 puta. Jer nije napisao! Jer ne zna! Znaš koji je rad u Majke Jevrosime? Mašine za kucanje! I on me pita, a šta je Ajpod? Reko, multimedijalni uređaj... Aaaa, može i muziku i slike? Ima mali ekran?! Reko, da!!! I onda je, bog zna kako, napisao Ajpod. Kaže "Proizvođač?" Reko "Epl. A P P L E." I onda se setim da sam u torbi imala i taman obnovljenu šminku, korektor, puder... reko i šminka! I setim se parfema, reko i Dior! A i pasoš... I ovaj lik me pogleda, ne veruje, isto kao i ćale i ponovi isto što je ćale rekao, "I pasoš si nosila sa sobom?!" A ja, veruj mi, nisam izvadila pasoš još iz Pariza, zajedno sa slipovima i kartama i koječime.
...I vratimo se mi u stanicu, stoji njih nekoliko okupljenih oko stola, znaš kakvi su super likovi, a na klupi moja torba sa razbacanim stvarima.. I ja se odmah bacim da kopam i fale naočari, novčanik, mobilni, USB memorija i Ajpod. Ali šminka je tu!!! I Dior. Kažem ja šta fali, i oni me pitaju, onako na gomili, za Ajpod i ja im kažem... Aaaa, multimedijalni, može i muzika i slike?! I još kažu, znate, jedna naša koleginica je videla parfem, i ona ga koristi, i kaže da u Beogradu nigde ne može da se nađe!
...I preturam po torbi, i kažem, fala Bogu.
Kartu za Kemikalse nije uzeo!!!"

Disclaimer
Ovo se desilo mojoj dobroj prijateljici koja je sama platila za sve goodiese koje joj je zlotvor oteo (i NEMA pare za nove, al ja verujem da će imati uskoro) i ispričala sjajnu priču sa osmehom.

Proglašavam prvu ŽENU ZMAJICU na ovom blogu.

Rispekt od Organizma i izvin za traljavi transkript i remiks.

(I nemojte joj reći da sam ovo napisala.)

6 comments:

Anonymous said...

aupicku!

Anonymous said...

Rispekt vala i od redovnog citaoca Organizma. I ljubitelja istog :)

lenka said...

nek se ne sekira zbog ajpodishke, oni su tu da kratko budu. speaking from expirience!

Emanuelle said...

ali šminka je tu:)) Respect, i od sada sve svoje sobom nek nosi, čak i na pregled...

organizam said...

Moje damen und heren, gospojica je ostecena. Ipod je bio onaj veliki, a ceo njen ziznj u bio u toj torbi. Ja bi to prijavila kao provalu, kradju i silovanje. Minimum.
I ne bih se smejala. I jebo Dom Zdravlja i tu jebenu sestru koja je u dilu sa likom i jebene policajce koji gugucu o ajpodu.

organizam said...

Al mozda sam samo malo negativna, ko ce ga znat. Kontajte kao prijatnu pricu. A ja mislim da ste vi zmajice isto, al treba mi prica da vas inaugurisem.