Friday, July 13, 2007

Kako prepoznati ljigavca?

PRVA NEDELJA

1. Svi ti kažu da je ljigav, a on fin prema tebi, pa ti ubeđuješ ljude da greše...

DRUGA NEDELJA

2. Na sastancima je najpametniji. Sva njegova mišljenja dolaze direktno iz Meke svakog validnog mišljenja - njegovog ličnog životnog iskustva. Kao primere, koristi priče o svojim srednjoškolskim uspesima kao npr. naučnofantastičnan broj opravdanih izostanaka koji ga nije omeo da bez po muke bude Vukovac i redovan seks sa petnaes', iako je od tog vremena prošlo dvaput 15.

3. Sve što ti, kao direktan saradnik, predložiš, je loše ili makar sumnjivo, infantilno, budalasto i naravno, bez ikakve, čak ni najudaljene, naznake nekog smisla

4. Sve on predloži je dobro

5. Sve što šef predloži je suuuper!

6. Čita tvoja pisanija preko ramena ili kad odeš od kompa, iako je redovan primalac svakog mejla koji šalješ timu. Kritikuje ideje na kojima radiš pred drugim ljudima, iako ih još nisi završila niti si sigurna da ćeš ih slati il bacati.

7. Opominje te da mu redovno šalješ mejlove sa idejama, bez blama

8. On sam saziva redovne interne sastanke koje počinje obraćajući se drugim članovima tima, 'ej, jesi pogledao one slogane što sam ti poslao?'. Ti nisi dobila taj mejl, a među izrečenim sloganima prepoznaješ svoje stare, malo našminkane, a on se zapenio objašnjavajući tananu simboliku...

9. Šef nešto predloži, ti predložiš izmene, on napiše dugačak mejl kao odgovor na tvoje predloge, apsolutno odbacujujući sve što si predložila. Koristi buđav humor, uvlakačke argumente i upitne teze o kojima bi se dalo raspravljati, da se ima vremena. O, naravno stavi šefa na cc. Ne brini ništa, Šefe, tu sam ja da čuvam kvalitet!

11. Ne zna ni jedan posao, niti se trudi da ga nauči. Kada slučajno nauči nešto novo, onda se razmeće tim znanjem ko muška beba pišom.

12. Posle svađe očekuje da idete na ručak zajedno, da mu namestiš tezge, da pišeš sa njim i pričaš sa njim. Pogotovo da pričaš, jer NIKO DRUGI NEĆE.


TREĆA NEDELJA

Čekamo

Neću mu dati da me ljubi za rođendan, to znam.

7 comments:

Anonymous said...

bravo o! jebi mu mater. takve ljude treba odstraniti iz drustva.
iskoreniti zlo, bez milosti, kill, kill, kill...

Anonymous said...

I jedan takav pa puta njih sto! I ručaju i ručaju i ručaju i ručaju...

Anonymous said...

OK prepoznati, ali šta posle?

Anonymous said...

izolacija, mislim. mada je bih, kao sluchajno, povratila po ljigi, muka mi od ljige i pihtija ljudi

Anonymous said...

dear,
posle "dunje", pogacha.
nemoj mnogo da se umaras oko tog lika. znas i sama da to nema svrhe. samo trosis energiju. mada i shef ti je ljiga. to znas. znaces. saznajes, jel da?! btw, imam net na ovom jebenom konjarniku. zvali me (ok mozda i ja napravim blog, da ne koristim tvoj sa svojim postovima)... ok.
e da! kupio sam ono testo o kome si pricala. klopa od ponedeljka!? ok. znam. za ove stvari sluzi telefon.

inace:
"11. Ne zna ni jedan posao, niti se trudi da ga nauči. Kada slučajno nauči nešto novo, onda se razmeće tim znanjem ko muška beba pišom." - je hit!

lenka said...

ajte, pishite, organizmu, prosho letnji raspust!

mane radmanovic said...
This comment has been removed by the author.