Tuesday, November 28, 2006

Najbolja priča

Jedan moj drug je bio toliko pijan da se popišao na tapete.
Sutradan su se odlepile.

Jel se sećaš kad si došao pijan kući, pa si mi stavio glavu u krilo i zaspao?
Pokušala sam da te probudim da skineš jaknu i cipele, al si rekao "mene niko ne voli" i nastavio da spavaš. Nastavila sam da sedim u turskom sedu, sa tvojom voljenom glavom u krilu i bilo mi je žao. Onda sam te naterala da ustaneš.

Kada smo slavile tvoj osamnaesti rođendan. Ti si bila u crvenoj, a ja u crnoj letnjoj haljinici. Pijane, odštiklale do kluba. Tamo nas nisu pustili unutra, pa si htela da biješ izbacivača. Ipak nisi, pa smo otišle na burek. I pile smo pivo i jele smo krempite. Na putu kući nam je toliko bilo smešno da smo par puta morale da stanemo i čučnemo. Čučale i cičale. I dalje ne znam kako smo uopšte stigle.

Jedan moj drug je bio toliko pijan da je seo za klavir u jednom hotelu, al seo je kao DA ZNA da svira. Ljudi su ga gledali, očekujući, a on je ispružio ruke, očigledno uživajući u napetosti koju je stvorio. Onda je počeo glasno da drnda. Onda su ga oterali.

Jel se sećaš kako je on voleo da se češlja? Pokažeš mu četku, a on skoči na WC šolju.
Uživa u ovalnoj plavoj četki sa belim plastičnim zupcima, zabacuje glavu, diže šapu da mu očešljaš biserno potpazuhlje. Jednom prilikom je video mamu kako uzima četku da je očisti, al on to nije znao. Veselo se zaleteo i uskočio u otvorenu wc šolju.
A nije bio pijan.

4 comments:

etotako said...

E....da mi je za tone promasaja imati to: a bila je pijana!

wtf? said...

e imam i ja toga...ali sta cu sa onim kada nisam...

organizam said...

ali ovo nisu promasaji. meni je pijanstvo u drugih simpaticno. A i mozes da ih maltretiras kada budu trezni, jer se nista ne secaju...

etotako said...

ma znam da nisu promasaji...smejah se na tapete :)
nego samo mantram tiho...e kad bi mogla i greske da strpam u to "simpaticno" pijanstvo.
jbe me sto se uvek secam.