Monday, February 19, 2007

Piškota vs. patišpanj

Danas sam ustala, istuširala se, obukla okougodnu čistu odevnu kombinaciju, pogledala kroz prozor dva puta, spremila kišobran i štapiće od dve šargarepe, pored narandže i jabuke (ne smeti podebeliti Organizmu alavi!), prebacila sve što mi treba za opstanak u džungli iz vikend torbe u radnu, odvojila ključ i ajpod, smestila ih u šake, džepovi sa žvakama i labelama su željno čekali da se odlučim gde ću turnuti jabučara muzičara, valjda zbog društva u kenjkavi mokri ponedeljak, dakle spremna, istimarenafenirana, uglačanih beonjača i pobedničkog osmeha sam, stojeći ispred vrata stana, ubacila metalni kljun osiguravajućeg lančića u prorez i onda podigla ključ da zaključam i onda sam ne verujem! shvatila da sam uzela ključ koji otvara vrata od kuće ali u jednom drugom gradu i dalje ne verujem! i da sam uspravo zaključala prvu od 3 brave, koju sad moram da razvalim ako hoću da dođem do jedinog ključa, jer limuzina koja nosi mog dečka i njegov ključ upravo hita ka glavnom gradu ali jedne druge države, i aupičku šta ću sad?

Moj je dragi sad na oceaaanu, tamo nema, nema nikog svog...

O jebote, jebote, pa nisam Ajnštajn ni Openhajmer ni Alchajmer da imam izgovor što sam rasejana. O, šta sad? Razvaljuj? NYPD! Drkam vrata al lančić je stabilan. Seli, putuj, u zemlju propadni šupljomozga biljko? O, da li ima još jedan ključ? Sms pita što. Ja se stidim. Sms kaže ima. U jednom delu grada, otići posle posla. Sms gura kamen sa srca.

Na na na na na na na na na, da ne bude srca kamenoog, moj je dragi sad na oceaaanu, tamo nema, nema nikog svog...

Ništa nije izgubljeno, sem malo vere u svoje sposobnosti. Čestitamo! U tridesetoj imate pamćenje devedestogodišnjakinje! Bako, bako, kako je to bilo kad si ti bila mlada? Sine, nemam pojma... uostalom, jesam ti ja baka ili deka?
Ili oboja!

Na poslu me čeka simpatično okrenuto kolo sreće - An interviewee is an interviewer - dajem sve od sebe da se možnobitkolege osećaju neproučavano. Ne znam šta da ih pitam. Pitam ih koje im se reklame sviđaju i koje filmove gledaju, odgovori su očekivani, pitam ih da li rade, kažu ne sada, pitam ih da znaju da pišu, kažu znaju.
Poslednji me, zabrinuto i sa nevericom, posmatra. Kako misliš, ostavljaš pušenje? Pa kako pišeš bez šestog prsta?!
Reko, ne dobro i ne lako. I to nije sve - osula sam se po licu, okrastavila među vjeđama kao da mi se otvara treće oko i reko ako dobijem psorijazu zbog zdravog života, to stvarno nije feeer, dva puta me je bolelo grlo i zapatila sam infekciju jezika od stalnog grickanja privezaka sa lančića i povremenog lizanja tastature a i tužna sam često, malo paranoična i veoma zaboravna.

A i često poželim da prespavam celu nedelju i da se probudim u petak uveče, kada se moj mornar vraća za vikend.

Jer ja sam sad jebeno sama u luci, razapeta na svetioniku, ukotvljenog mozga i zaparangaljenog osmijeha, a na kratku mi kosu pišaju veseli delfini.

I tek je ponedeljak.

13 comments:

Anonymous said...

Vezati pored kljucica oko vrata i kljuc od kuce...naravno nikako ga ne grickati.

Da, tek je jebeni ponedeljak.

A oce li mornar doneti neke skoooooooljke :))

organizam said...

mornar/moruzgva redovno donosi pivo. Karlovacko, Ozujsko, Stellu...

Yo-ho-ho! i flasha piva!

Anonymous said...

To je onda pravi sailor!

lenka said...

ja dobila kljucheve od kucce debelicca. juche. to je onaj momenat kada u seksisitiji znachajno proslavljaju.

jebo srbiju, kad ni dobijanje para kljuchva ne vredi ni pishljiva boba.

ps. prethodni par sam izgubila!!!!!

pps. idi u apoteku i nakupuj se onih gluposti naturalvelta i sl: mg, zn, selen. garant ccesh pozzeleti da se vratish pushenju.

ja kupila selen!
juche tri cigare.

eh.
i dve rakijice.

eh.eh.

organizam said...

necu da pusim i necu da nosim kljuceve i necu jebeni selen.

lenka said...

istipkala ti koment koji se ne prikaziva.
occesh mene na sat pre koncerta toksidomuna u sredu?

ja te occu.

organizam said...

jes.

Emanuelle said...

uh, kakav gadan dan....

lenka said...

ej al stvar je u tome shto morash sms da mi poshaljesh jer sam nesretnim sluchajem ostale bez mobilnog phona, na kom je upamccet tvoj. so. please, a ako ne konsultovaccu gmail. mislim da si mi neshto tamo poslala ovaj novi.

Anonymous said...

Meni danas tvoj ponedeljak!

S tim da ne nosim šargarepe i pušim, ali sa gubljenjem ključa,stepenom nervoze i mišlju kad će kraj nedelje...sam totalno ponedeljkovana.

lenka said...

ponedeljkovana!!!!, izraz za oskara.

Anonymous said...

Ginkgo biloba
oblast primene:
Preventiva kod starosnih tegoba sa cirkulacijom i za jacanje koncentracije i pamcenja.
Ja od danas pocinjem:)
I kupio sam multivitamin, sve u nadi da cu lakse uciti, tj. da ce moj mozak uciti, a ja cu i dalje laditi jaja...

Anonymous said...

Piškota

Da ukinemo recimo ponedeljak?
Mada sam sve češće i za ukidanje srede.