Monday, May 07, 2007

Opaučena

Vizualizovala sam velike planove. Ponedeljak posle posla mi se činio ko pozlaćen ram oko plazme jarkih boja na kojoj se prikazuju sledeće scene

a) ulazim u stan, ali prvo ne prilazim frižideru, sem da bacim spanać koji sam tako dobro skuvala da sam bljuvala zeleno juče uveče, ta prva scena je 'ja ulazim prepuna radnog optimizma u stan koji me prosto vabi da ga očistim'...

b) vitlam usisivačem ko da sam rođena tako, muziciramo zajedno, brum i ja

c) briskam prašinu, rasterujem grinje, mace i kotrljaljuće grmove iz uglova stana, ostavljam iza sebe trag antiseptičnih i antistatičnih plavih cvetova, paukove ne diram iz sentimentalnih razloga.

d) kratki kadrovi - ruka u lavabou, ruka u kadi, ruka u šolji, Politika na ogledalu = kupatilo se sija

e) onda, tako vesela i zagrejana radim olimpijsku turu trbušnjaka i svega ostalog što mi padne na pamet.

f) zasluženo prilazim frižideru i niblujem jagodice koje me čine presrećnom, blistavom i zdravom.

g) Onda još malo pozitivnih misli, pene u kadi, italijanskih antirid testera koji se razvlače pored kompa nedeljama i veoma zasluženi odmor. Bujili pajili, lepotice vrednice!

Ha, prvo sam spremila špagete koje se razvlače po fridžu od subote, onda sam telefonirala, onda sam čitala blogove i izbedačila se, jer moji ljudi više nisu tu. Pa sam malo prilegla, al sam i dalje mislila da ću da 'vitlam i briskam'. Ležeći u sumraku, vizualizovala sam sebe kako koprcam u aerobičnim vežbama po neusisanom podu i kako se oblažem slojem ko šnicla pred pohovanje.
Ta nemila slika me odvela do vizije 'parcijalnog spremanja'. Večeras 'Politika + ruka', sutra 'brum + gaće u poslednjoj upotrebi'. A u kupatilu nema mesta za vežbu, pa sutra trbušnjaci.

Al, sad dok sam pisala post, osetih da me boli desna nadlaktica. Biće da sam je istegla dok sam se presvlačila i zamišljala kako ću da vežbam.

Odustajem i od kupatila, kasno je. Stavila sam vodu za kafu, al me mrzelo da je pijem, pa sam skuvala čaj.

(baš me interesuje šta ću jesti umesto jagoda i šta ću smisliti umesto masaže grudi ladnom vodom iz tuša, što sam planirala kao novu praksu)

Pauče (mali pauk) u opanci, mlogo mi nedostaješ, bre.

8 comments:

Anonymous said...

U mene neki nemački antirid testeri. Međ knjigama.

Meni ovo vako često, posebno scene kratkih kadrova :))

organizam said...

al kako je lepo zamisljati... jedva sam ustala jutros, to sam zaboravila da vizualizujem. Il sam se umorila od spremanja...

Anonymous said...

Jedva ustajanje ujutro, teško da može ući u kratki kadar :))

Anonymous said...

faja!

lenka said...

collapse comment.
leto lepo, piskaraj mi o stambolishki.
ko god da si, vilo nebesnice, fala shto postojish.

Anonymous said...

hmmm...fali nesto...znas ti sta. cekam da se obelodani. ja se selim. ide mi na kurac to. selidba. interesuje me ta 'ladna voda okolo dojki... jel to mogu i muski? a zbog cega je to? imas neki link. ki ki ki... jubim te. od sada sam rodjak, aa? odo' da skupljam zhirove po gajbi i da se selim u drugu rupu. jebo hrast. hocu jelu. smola mi prija tenu, hun'.

organizam said...

Nisam postizavala al planiram da ispunim zelje, cestitke i pozdrave kvotu. Bice deo o Turskoj i deo o Turcima. Rodjace, ladna voda se koristi za odrzavanje tonusa i definisanje bradavica. Nuspojave su vristanje u kupatilu. Probaj, javi kako je. Ja od detinjstva citam o tome u novinama, al se nisam usudila.

Anonymous said...

sve je dobro sto se dobro svrsi. : )))) zvoncica