Friday, September 18, 2009

Low profile

Šetam kera Abija (6 meseci, mops) po Zereku, Dorćolu i Kališu danas prvi put (4 puta) i sretnem i razmenim iskustva sa svetom:

1. Komšinica mačkarka (80 godina) koju ne voli cela zgrada jer je UDBA + BACANJE KLETVI + VOLIM MAČKE AL NE MOGU BAŠ O SVIMA DA SE BRINEM, PA ĆU IH PUSTITI U NAŠ ZAJEDNIČKI PODRUM scena, koju bi Houston SPCA i sudija Dejl Gorzinski (izvinjavam se ako nisam zapamtila) humano osudili na lomaču. Jaaaao, pa jel to vaša kuca? Radite? Ne radite? Jeste trudni? A gde ste radili? A koji fakultet?

2. Komšinica kul, ima psa, obraduje se što smo doveli još jednog K9 warriora na mačju teritoriju.

3. Kučkar br. 1, ima dogu. Doga prijateljski ošnjufa mopsa, mops se uvukao u sebe ko mala kornjača.

4. Kučkarka br. 2, ima onog belog terijera sa Black and White labela. Terijer jebe mater mopsu, a ona me ubeđuje da 'mali psi bla bla bla'. Ja se pravim kul a mops se sakriva iza klupe. Ustvari, pravi se da je deo klupe.

5. Nekoliko slučajnih prolaznika X 10 sa zaustavljanjima (jaaao, što je sladak! Koliko je star? Šta je to?! Jel to mops? Šećeruuu...)

6. Kučkarka br. 3, Moj mops ima 6 meseci, njen 6 godina. Njen ima 10 kila, moj ima 5, pokazuje mi sliku na mobilnom, preporučuje mi hranu i lajfstajl. Izjavljuje 'da bi ga pojela, koliko je sladak!'. Prisutni mops se uvlači u sebe, od ćevapčića postaje kanapeičić.

7. Kučkarka br. 2, ima onog belog terijera sa Black and White labela. Bez terijera.

7 i po. Grupu kolega sa bivšeg posla. 'Sad imaš vremena i za psa!'

8. Mamu i dete. 'Najgore je dok ne nauče...'

9. Trojku predadolescenata sa 2 psa. 'Znate, kad gurnete to na povocu, onda vam se zakoči!'

10. Zgodnog omladinca koji poseduje francuskog buldoga. 'Dobro je, zna da pogleda gore. Imam ortaka koji ima psa koji ne zna da pogleda gore!'

11. Dedu koji je imao rotvajlera kog su zli ljudi otrovali.

12. Nekoliko slučajnih prolaznika X 10 sa zaustavljanjima (jaaao, što je sladak! kako se zove? Jel to MOPS?)

13. Komšiju koji ima tigrastog buldoga pa mu ga mama šeta.

Zaključak.

Od sada, šetamo noću.

No comments: