Monday, September 21, 2009

Uputstvo za upotrebu kera

Šetnje:

Potreban materijal: kesa (ispod sudopere), papirne maramice (kupatilo, najviša polica), nekoliko zrnaca njegove hrane (za nagradu).

- Prva jutarnja kratka šetnja. Idealno oko 7 - 8h, krug po ulicama oko zgrade, 15 min.

- U toku dana duža šetnja, pola sata, sat, više sati, radimo na kondiciji! Može grad, Kališ, atelje, kafa na terasi kafića (provereno mirno sedi ispod stola)... Može i 2 šetnje, sve zavisi kakav ti je raspored i kako ti odgovara.

- Šetnja pre spavanja. Idealno oko 21h. Može i kratka, kao jutarnja, može i duža.

*Videćeš i sama, može dosta da hoda, sa manje ili više entuzijazma. Ako zastane, povuci ga ili ga pozovi. "Abi, idemo" bi trebalo da radi. Stalno njuška i pokušava da jede nejestive stvari.

Klopa:

Potreban materijal: kesa sa hranom i merica (ispod sudopere), sveža voda u posudi svaki dan.

- Ujutro, posle prve šetnje. Oko 8h. 50 grama Mini Juniora.

- Popodne, otprilike 4 h pre šetnje pre spavanja. 17-18h. Isto 50 grama Mini Juniora.

- U jedan od obroka ubaci pola tablete Cal-D-Phosa (pored sudopere).

*Ako slučajno ne bude hteo da jede, samo mu ostavi hranu u tanjiru. I nama je u subotu ceo dan štrajkovao glađu**, ali je na kraju tanjir bio olizan. Obično prožedere sve, al je moguće da će te zezati jer te još ne poznaje. Ne podleži pritisku gladnih suznih očiju. Nemoj da se brineš. Da je stvarno gladan, pojeo bi sve. I čak i ako bude "slabo jeo" dok nas nema, biće savršeno fizički zdrav kad se vratimo.

**Štrajk glađu je uobičajen kod kučića. Kad moja mama ode negde na par dana, Elvira i Erika ponekad prestanu da jedu. Kad se mama vrati, prvo oduševljenje! onda spontano ćišćenje tanjira.

Higijena:

Potreban materijal: četka (pored WC šolje), beli peškir (visi na vratima kupatila), narandžasta frotirska rukavica, Pampers Baby vlažne maramice.

- Iščetkaj ga ponekad, to je više u domenu maženja nego higijene...

- U zavisnosti od stepena uprljanosti (tvrdokorne fleke ili obično) raspolaži tušem, rukavicom, vlažnim maramicama za šapice ili iskuliraj.

Čišćenje:

Žuti trulex, plava krpa (ispod lavaboa u kupatilu), Domestos, vlažne maramice (DM ispod lavaboa).


Ostalo:

Kad god imaš vremena i želje, igraj se sa njim. Posle jutarnje šetnje je obično 'luuud'. Bacanje zmajeva itd. Videćeš i sama. Znači, velika je maza i verovatno će kaskati za tobom po kući.



Predlog satnice:

Čitava priča sa satnicom je u svrhu navikavanja mladog gospodina na red. Kada bude malo veći, moći ćemo da računamo na njegovu dobru volju, ali za sada, ovo su obavezni dnevni rituali. Otprilike ovako:

7h - buđenje, navlačenje trenerke preko pidžame i krmeljava šetnja po kraju. Od njega se očekuje da piški i kaki.

8h - 50 gr Mini Juniora i pola Cal-D-Phosa, sveža voda.

10 - 17h - šetnja ili šetnje.

17h - 50 gr Mini Juniora.

21h - šetnja pre spavanja. Od njega se očekuje da piški i kaki.


Najbitnija je ta jutarnja šetnja. Sve ostalo može i da porani i okasni, po sat vremena ili pola sata, nije frka. Ako negde izlazite i ne planirate da se vratite do vremena za njegov obrok, slobodno ponesi dozu hrane.


PS. Pelene polako izbacujemo iz upotrebe, ali u slučaju nužde, ako slučajno ne uspeš da ga izvedeš pre spavanja, stavi mu pelenu na pod u predsoblje. Tako bar nećeš morati da čistiš.

Image Hosted by ImageShack.us

3 comments:

etotako said...

A sto je sladak!
Kako mu se zove to mezimce sto spava s njim?

organizam said...

Rupert.

lenka said...

mi smo debeli i smrdimo i occemo da jedemo puno. kakimo gde stignemo i jebe nam se dal smo slinavi. preslikachi za gazde.
ps zdravstveno izvjeshcce/ sinusi otkidaju, ne mogla da zaspim sinoccke do dva tri. ondak sam od danaske na terapiji antibiockoj, brufeniram se, ali ne znam jel valja se pariti.